Margriet Brand Chocola

Uit liefde geboren voor chocolade en vakmanschap

Margriet Brand Chocola werd ruim vijftien jaar geleden ‘geboren’ uit het bedrijf JKV uit Gilze, uit liefde voor chocolade en vakmanschap. JKV staat voor J. Koenen Verster, vernoemd naar de oprichter Jan Koenen. JKV is al bijna vijfenzeventig jaar een begrip in de wereld van chocoladevormen en – machines. De familie Koenen was een echte banketbakkers- en chocoladefamilie. Margriet Brand trad jaren geleden in dienst bij JKV, waar de liefde voor chocolade begon.

Modelchocolaterie en stijgende vraag naar chocolade

Aan de basis van Margriet Brand Chocola stond een modelchocolaterie die JKV lanceerde. Hierin kon JKV laten zien hoe hun chocolademachines werkten, die vanaf 1959 werden ontwikkeld. Toen de vraag naar chocolade groter werd, begon Margriet zich meer te verdiepen in het chocolade-ambacht. Ze volgde diverse cursussen en leerde de fijne kneepjes van chocoladebereiding in de praktijk. Haar vakmanschap en passie voor chocolade groeiden verder. Door de wisselwerking met JKV was (en is het nog altijd) mogelijk om chocolade in allerlei vormen en maten te maken.

Van passie naar eigen bedrijf

Ruim vijftien jaar geleden maakte Margriet van haar passie haar eigen bedrijf Margriet Brand Chocola. Ze begon klein aan de Rijksweg 32 in Hulten Al snel was het zo’n succes dat ze op zoek moest naar een grotere locatie. Het huidige pand aan de Bulk 1 in Gilze werd toen betrokken, waar alle ruimte is voor ambachtelijke chocoladebereiding, workshops en een chocolaterie.

Unieke chocoladebeleving

Margriet Brand Chocola en JKV staan garant voor een unieke chocoladebeleving, waarin vakmanschap, échte chocolade en historie samenkomen. De workshop Het Chocoladerijk geeft hiervan een mooie impressie. Tijdens deze workshop worden chocolade proeven en gieten gecombineerd met een reis door het verleden en de indrukwekkende expositie van Peter Koenen. Deze expositie herbergt meer dan 10.000 verschillende (en tevens zeldzame) metalen chocoladevormen uit de hele wereld. En neemt je zo’n tweehonderd jaar mee terug in de tijd.